Giorgio Graesan: Живот в цвят

Giorgio Graesan: Живот в цвят

Живота на фамилия Грейсън никога не е бил черно бял. Бащата Луиджи Грейсън бил страстно пленен от декорацията и непосредствено след войната основава Алпи Колори, фабрика за производство на бои на водна основа и прахови пигменти. Неговите двама сина Джовани и Джорджо работили усърдно, подражавайки примера на енергичния си баща и на неговия колоритен начин на управление на семейния бизнес. Те успели да взаимстват знанията, креативното любопитство и желанието му за непрекаснато развитие и иновация.

През 1970г. Джовани основал Алпи Парати, която започва да произвежда тапети, а по същото време Джорджо създава и предлага иновативни покрития за стени, като залага на маркетинговото представяне и разработване на нови ярки и наситени цветове.

През 1983г. нуждата да продължи напред с усъвършенстването на цветовете вдъхновила Джорджо да създаде Касторо и развива алтернативни на тапетите покрития за стени.

Първата голяма промяна настъпила през 1987г. Аквария започва дейност, като фирма произвеждаща декорации за стени в цветове. Това било истинска маркетингова революция-стените на дома декорирани с цветни бои.

През 1990г. феномена, Spatula Stuhhi се появява на пазара. Този натурален, художествен, артистично- декоративен материал изгрява в една наистина спираща дъха цветова гама.

От този момент нататък продукта се развива във вълнуващи нюанси- 1996 въздейства с цветни идеи от Средиземноморието, които оживяват в серия „ Colori di Portofino” ,1999 изгряващото слънце на Мароко вдъхновява създаването на колекция „Sole di Marocco” и през 2004 замаха и завладяващата енергия на Ню Йоркския живот се превъплъщават в цветовете „New York”.

Неспиращото желание на хората да пресъздават техния свят и живот върху стените идва хилядолетие назад от праисторическите рисунски в пещерите, усъвършенства се и оставя яркото присъствие на римляни, древногърци и араби и достига своя апогеи през епохата на Ренесанса превръщайки се в изкуство.