Комбинация от два основни ‪цвята‬ в ‪‎интериора‬

Как се декорира интериор с два основни цвята?

Когато започнете ремонт у дома, когато дойде моментът с подбирането на цветове за стените, когато започнат тежките решения - ‪‎боя‬ или тапети, тапети или боя, а може би и двете… някой хора са на ръба на нервната криза. Разбира се, не е необходимо да се изнервяте до краен предел, тъй като има няколко основни неща, които с малко старателност и въображение, могат да се овладеят дори и от непрофесионалист.

Интериорите могат да бъдат декориране дори и само с един цвят - този подход се нарича монохроматичен. В нашият случай, ще разгледаме Как се декорира интериор не с един, а ДВА основни цвята.

По принцип в доста голяма част от интериорите се използва един основен цвят и няколко подпомагащи, които са пръснати в разни детайли, декорации и текстил. Съществуват възможности за комбинация на два основни цвята в микс с техните под тонове. За някой от Вас латекс по стените е равно на скучен интериор, а тапетите на цвята са равни на модерен и весели интериор. Е, всеки е прав за себе си.

Понякога тапетите с шарки по тях могат да бъдат много по-голяма катастрофа от стена с 1 цвят латекс. Добре комбинираните цветове вдъхват чувството на професионален интериор.

Боядисването на интериора в два основни цвята изисква няколко основни и прецизни калкулации, които трябва да бъдат спазвани.

ВАЖНО‬

Преди да започнете каквото и да е било боядисване или подбор на цветове, добра идея е да решите в какъв точно стил искате да бъде вашата стая/и , какви мебели ще разположите, колко натурална светлина има в помещението/ята и какви светлинни източници ще разположите.

Как да подберем точните цветови контрасти?

При повече светлина - Бледи неутрални или пастелни тонове + втори основен. При наличие на малко натурална светлина - може би такива, които ще озарят стаята с настроение + втори основен.

Може да изберете два напълно различни цвята, топло-студено като : синьо и зелено, червено и синьо, жълто и сиво и т.н. За да не се налага да пребоядисвате стената няколко пъти поради грешки, добра идеята е да я боядисате първо само с един цвят, като вторият може да нанесете на голямо парче хартия или картон и го наложите до вече изсъхналата стена. Така лесно ще може да прецените дали изборът Ви е правилен. На трудната част от цялото занятие е връзката/границата между двата цвята, както казват бояджиите и декораторите - отсичането на цветовете. Ако не разполагате с време, нерви или инвестиции лесният вариант за Вас е да използвате стикери за стена, дървени ламели, мозайка, декоративни камъни и тухли и всякакви други материали, които сметнете за подходящи.

ДА, разбира се тази граница трябва да бъде в подходящ цвят.

Един от най-популярните начини за отсичане на два основни цвята е хоризонталният, като например : синьото е цветът в горната част на стената, а червеното в долната разделяни от дървен ламел по дължина в натурален цвят или бяло.

Разгледайте и нагледно няколко идеи за комбинация на два основни цвята и декорациите към тях.