Каменна и стъклена минерална вата за изолация

Колор 77 предлага минерална вата URSA, Knauf, Rockwool и др. Ватата е подходящ материал за топлоизолация, звукоизолация и пожароизолация на сгради и помещения. Използва се за изолация на покриви, под таван, външни стени и фасади, вътрешна изолация. Минералната вата е еластичен материал, което и позволява лесно да се пригоди към всякакви повърхности и форми. Това е в плюс защото по този начин се получава пълно запълване на инсталацията и така се предотвратява появата на звукови и топлинни мостове.

Магазин Колор 77 в Пловдив разполага с широка гама изолационни материали и материали за сухо строителство.

Всички строителни материали са сертифицирани, съгласно международните и европейски стандарти за качество и екологичност. Нашите постоянни клиенти ползват преференциални цени и множество отстъпки.

Стъклената минерална вата е компактен високотехнологичен материал, лесен за съхранение и транспортиране, също така не горим материал. Стъклена минерална вата се прилага за изолация на скатни покриви, под таван, външни стени и фасади.

Стъклената вата осигурява:

  • перфектна температура - хладно през лятото и топло през зимата
  • отлична звукоизолация
  • предотвратява разпространението на огъня в случай на пожар.

Днес е по-правилно да се казва - стъклени вати, а не стъклена вата, защото вече има голямо разнообразие от видове вати, притежаващи различни свойства, с различни приложения и формати.

Някои минерални вати се произвеждат от вулканична скала и затова често се наричат каменни вати. Каменната вата притежава уникални свойства - добра топлоизолация, огнеустойчивост, водоустойчивост, звукопоглъщане, стабилност на размерите. За разлика от много други изолационни материали, каменната вата е паропроницаема, лесна за работа и монтаж.

Каменната минерална вата гарантира спестяване на разходи за енергия, така че инвестицията за закупуване и монтаж на изолацията се възвръща само за няколко години, което прави това вложение изключително изгодно!