Силикони, автосиликони, пълнители и лепила - професионалните изолатори

Магазин за строителни материали Колор 77 предлага широка гама силикони, автосиликони, лепила / изолатори.

Основно място заемат качествените силикони на Ден Бравен, световен лидер в професионалните изолации. Den Braven е производител на висококачествени уплътнителни материали като акрили, силикони, бутили, MS-полимери, полиуретани и полисулфиди, имащи приложение в строителството - при остъкляване, производство и монтаж на стъклопакети и алуминиеви и PVC дограми, а също и в направлението "Направи си сам". Ден Бравен предлага й полиуретановите пени, техническите аерозоли, пълнители и лепила.

В магазин Колор 77 можете да закупите всякакви лепила, силикони, уплътнители, строителна химия и други материали за сухо строителство.

Всички строителни материали са сертифицирани, съгласно международните и европейски стандарти за качество и екологичност. Нашите постоянни клиенти ползват преференциални цени и множество отстъпки.

Силикон Fire Sealant 1200°CСиликон Fire Sealant 1200°C - Ден Бравен
Fire Sealant 1200°C е пастообразен продукт, силикон, който се втвърдява след изсъхване и се получава устойчив на много висока температура изолатор.
● Флакони по 310 мл. ● Цвят на силикона - черен.
ПРИЛОЖЕНИЕ ● изолиране на фуги в отоплителни печки, за места, изложени на открит огън и пещи
● за лепене и фугиране на термоустойчиви каменни плочи / тухли
ОГРАНИЧЕНИЯ - Не се препоръчва да се прилага върху разширяващи се фуги. Не е водоустойчив.
УПОТРЕБА: Повърхността трябва да е чиста, без прах и грес. Силно порести повърхности трябва леко да се навлажнят. Довършителната операция се извършва с воден разтвор на неутрален сапун. Леко загряване след втвърдяването /след 48 часа/ предпазва от образуването на въздушни мехурчета.

Санитарен силикон - Ден БравенСанитарен силикон - Ден Бравен
ZWALUW SILICONE SANITARY е универсален еднокомпонентен силиконов изолатор за запълване на фуги в санитарни помещения, той има отлична устойчивост на UV-лъчи и атмосферни влияния. След нанасяне силиконът взаимодейства с атмосферната влага и се образува трайна гумена изолация.
● Флакони по 280 мл, тубички по 80 мл. ● Цвят на силикона - прозрачен, бял, сив, кафяв, черен.
ПРИЛОЖЕНИЕ ● за кухни, бани и душове ● фуги около умивалници, вани, душ-кабини ● в някои промишлени отрасли, където е недопустимо развитието на гъбички
ОГРАНИЧЕНИЯ - Не се препоръчва да се използва върху бетон, мрамор, олово, мед, галванизирана стомана, полиетилен, полипропилен, тефлон и битумни повърхности. Не е подходящ за аквариуми.
УПОТРЕБА: Повърхността трябва да е чиста, суха и твърда. Ако е необходимо използвайте основа. Препоръчва се предварително тестване за прилепване. Накрая се заглажда с нож, намокрен в сапунена вода /киселинно неутрален сапун/.

Силикон 1001 UСиликон 1001 U - Den Braven
Zwaluw Silicone 1001 U е еластичен еднокомпонентен силиконов изолатор на базата на полисилоксани за попълване на строителни фуги и за остъклителни системи, има отлична устойчивост на UV-лъчи и на атмосферни влияния. След нанасяне силиконът взаимодейства с атмосферната влага и се образува трайна гумена изолация.
● Флакони - 280 мл., алумин.тубички - 80 мл. ● Цвят на силикона - прозрачен, бял, сив, кафяв, черен.
ПРИЛОЖЕНИЕ ● последно запечатване при остъклителни системи ● свързване на елементи в сгради ● за кухни и бани
ОГРАНИЧЕНИЯ - Не се препоръчва да се прилага върху бетон, мрамор, олово, мед, галванизирана стомана, полиетиленови, полипропиленови, тефлонови и битумни повърхности. Не се боядисва.
УПОТРЕБА: Повърхността трябва да е чиста, суха и твърда. Препоръчват се тестове за прилепване преди употреба. Довършителните работи се извършват с 1% воден р-р на неутрален сапун.

Силикон за аквариумиСиликон за аквариуми - Ден Бравен
Zwaluw Aqua-Silicone е безопасен, високомодулен еднокомпонентен силиконов изолатор, за изработване на аквариуми, които ще се пълнят с обикновена или морска вода. След нанасянето силиконът взаимодейства с атмосферната влага и образува здрава гумена изолация.
● Флакони по 280 мл., алуминиеви тубички по 80 мл. ● Цвят на силикона - прозрачен.
ПРИЛОЖЕНИЕ ● за лепило/изолатор при изцяло стъклени конструкции, като аквариуми и терариуми ● между стъклените фасадни панели на сгради
ОГРАНИЧЕНИЯ - Не се препоръчва да се използва за направа на аквариуми, по-големи от 1000 литра и/или по-високи от 60 см. Не се боядисва. Трабва да се слепва стъкло към стъкло, тъй като фугата може да съдържа малки въздушни мехурчета, които остават забележими след втвърдявне.
УПОТРЕБА: За да има добро прилепване стъклото трябва да е идеално чисто. Довършителните работи се извършват с 1%-ов неутрален сапунен разтвор.

Силикон НОСиликон NO - Den Braven
Zwaluw Silicone-NO е еластичен еднокомпонентен санитарен силиконов изолатор. Той е неацетокси. След нанасяне силиконът взаимодейства с атмосферната влага и образува здрава гумена изолация.
● Флакони по 280 мл., опаковки във фолио по 600 мл. ● Цвят на силикона - прозрачен, бял.
ПРИЛОЖЕНИЕ ● за фуги в лят бетон и зидария ● изолация на параметърни и преградни стени ● остъклителни системи и завършващи тесни орнаментални ръбове ● за кухни, бани и душ-кабини ● за индустриални помещения, където е недопустимо развитието на гъбички
ОГРАНИЧЕНИЯ - Не се препоръчва за аквариуми, РММА, полиетиленови, полипропиленови, тефлонови и битумни повърхности и восъчни или парафин-съдържащи повърхности.
УПОТРЕБА: Повърхността трябва да е чиста, суха и твърда. Ако е необходимо, използвайте основа. Препоръчват се тестове за прилепване преди употреба. Довършителните работи се извършват с 1% воден р-р на неутрален сапун.

Силикон IGСиликон IG - Den Braven
Zwaluw IG-Silicone е високомодулен еднокомпонентен силиконов изолатор с неутрална система на втвърдяване, предназначен за поставяне на изолационни стъкла и стъклопакети, където се използва методът “двойна бариера”. След нанасяне силиконът се втвърдява много бързо като взаимодейства с атмосферната влага и образува здрава силиконова изолация
● Алуминиево фолио от 600 мл. ● Цвят на силикона - черен.
ПРИЛОЖЕНИЕ ● използва се като “вторичен изолатор” при стъклопакети
ОГРАНИЧЕНИЯ - Zwaluw IG-Silicone не трябва да се използва за системи “единична бариера” при изолационно стъкло и двойно стъкло.
УПОТРЕБА: За постигане на добро прилепване стъклото трябва да е идеално чисто. Дистанционерите трябва да са почистени от масла и други замърсители.

Силиконов изолатор ГаскетГаскет - течна гарнитура - Ден Бравен
Zwaluw Gasket е здрав еднокомпонентен силиконов изолатор, устойчив до 3000°С. След нанасянето силиконът се втвърдява като взаимодейства с атмосферната влага и образува здрава гумена изолация-гарнитура.
● Флакони по 280 мл., алуминиеви тубички по 80 мл. ● Цвят на силикона - червен.
ПРИЛОЖЕНИЕ - като гарнитура ● за изолация на врати на пещи/фурни ● за изолация на промишлени пещи ● за изолация на фуги, където е необходима устойчивост на много високи температури
ОГРАНИЧЕНИЯ - Не се препоръчва да се прилага върху полиетиленови, полипропиленови, тефлонови и битумни повърхности. Не се боядисва.
УПОТРЕБА: Повърхността трябва да е чиста, суха и твърда. Ако е необходимо, използвайте основа. Препоръчват се тестове за прилепване преди употреба. Довършителните работи се извършват с 1% разтвор на неутрален сапун.

АвтосиликонАвтосиликон - Ден Бравен
Zwaluw Auto Sealant е здрав еднокомпонентен силиконов изолатор за автомобилната индустрия. След нанасянето силиконът се втвърдява като взаимодейства с атмосферната влага и образува здрава гумена изолация.
● Флакони по 280 мл. ● Цвят на силикона - черен.
ПРИЛОЖЕНИЕ ● за лепене и изолиране на автомобилни стъкла в гумени рамки ● за фуги между боядисани автомобилни части
ОГРАНИЧЕНИЯ - Не се препоръчва да се използва върху полиетиленови, полипропиленови, тефлонови и битумни повърхности. Не се боядисва.
УПОТРЕБА: Повърхността трябва да бъде чиста, суха и твърда. Ако е необходимо, използвайте основа. Препоръчва се да се направят предварително тестове за прилепване.

Лепило-изолатор за автостъклаЛепило/изолатор за автостъкла PU60 - Den Braven
ZWALUW PU-WINDSCREEN 60 е бързо втвърдяващо се лепило/изолатор с голям вискозитет на база полиуретан. Той е неутрален и почти без мирис. След нанасяне продуктът реагира с въздушната влага и образува здрава гума.
● Флакони по 310 мл. ● Цвят на силикона - черен.
ПРИЛОЖЕНИЕ ● за поставяне на стъкла на автомобили
УПОТРЕБА: Повърхността трябва да бъде чиста, суха, без прах, грес, масла и остатъци от стари залепващи материали.Нанесете лепилото веднага след засъхването на праймера.Лепилото трябва да се нанесе така, че да е равномерно, да не прекъсва и да няма мехурчета. Пластмасовото носле да се отреже във формата на “V”, като дебелината на нанасяне не надвишава дебелина от 15 мм. След нанасяне на лепилото стъклото трябва да се постави в рамката до 5 мин. (23°С и 55% отн. влажност).

PU 50 FCPU изолатор 50 FC - Den Braven
ZWALUW Polyurethane Sealant-50 FC е висококачествено, здраво еднокомпонентно лепило/изолатор. След нанасяне продуктът реагира с атмосферната влага и образува здрава гума.
● Флакони по 310 мл., алуминиево фолио по 600 мл. ● Цвят на силикона - бял, черен.
ПРИЛОЖЕНИЕ ● за лепене на панели, первази, подпрозоречни прагове ● свързващи фуги в сгради ● във вагоностроенето, за свързване на метални части ● за лепене/изолация в корабната индустрия
ОГРАНИЧЕНИЯ - Да не се прилага върху полиетиленови, полипропиленови, тефлонови и битумни повърхности, в разширяващи се фуги. Не боядисвайте с алкидни бои. Не използвайте върху боядисано дърво и влажен материал.
УПОТРЕБА: Повърхността трябва да е чиста, суха и твърда. Препоръчват се тестове за прилепване преди употреба. Заглаждане на фугите с 1% сапунена вода. Като лепило - нанасянето е кръгово спираловидно, на вертикални ленти с 30 см разстояние между тях.

Полифлекс ФасадПолифлекс Фасад - Ден Бравен
Zwaluw Polyflex Facade е полиуретанов изолатор, еднокомпонентен, нискомодулен, съхне и се втвърдява без да се образуват мехурчета, може да се боядисва с бои на водна основа, високо устойчив на атмосферни влияния, класифицира се като неотровен съгласно 67/548 на ЕС - 25-то издание.
● Алуминиево фолио от 600 мл. ● Цвят на силикона - бетонено сив.
ПРИЛОЖЕНИЕ ● за професионално водоустойчиво запечатване на разширяващи се фуги върху фасади на сгради и индустриални постройки - бетон и тухлена зидария
УПОТРЕБА: Повърхностите трябва да са чисти, сухи, твърди, без прах, грес или масла.
ПОЧИСТВАНЕ: Незасъхнал материал - веднага с чист спирт. Ръцете се почистват със сапун и вода.

Полифлекс 15 ЛМПолифлекс 15 LM - Den Braven
Zwaluw Polyflex LM е еднокомпонентен полиуретанов нискомодулен изолатор за запечатване на строителни фуги. След нанасяне взаимодейства с атмосферната влага и образува здрава гума.
● Алуминиево фолио по 600 мл. ● Цвят на силикона - бетонено сив.
ПРИЛОЖЕНИЕ ● за запълване на разширения и фуги в бетон, зидарии ● за запечатване на фуги в периметърни и преградни стени ● без грунд - стъклени повърхности, алуминий, стомана, пластмаси, боядисано дърво,зидария
ОГРАНИЧЕНИЯ - Да не се използва за остъкляване, аквариуми, върху полиетилен, полипропилен, тефлон и битумни повърхности. Да не се боядисва с алкидни бои. Не нанасяйте върху небоядисано дърво и влажни повърхности.
УПОТРЕБА: Повърхността трябва да бъде чиста, суха и твърда. Препоръчват се тества за прилепване преди употреба. Заглаждането се извършва с 1% разтвор на неутрален сапун.

Акрил екстериор+Акрил Екстериор+ - Ден Бравен
Zwaluw Acryl Exterieur е еднокомпонентен висококачествен пластико-еластичен изолатор на база акрилна емулсия, почти без мирис и не действа корозионно на метали, който веднага след нанасяне образува здрава гума чрез изпарение на водата и е непромокаем.
● Флакони по 280 мл. ● Цвят на силикона - бял.
ПРИЛОЖЕНИЕ ● за вътрешно и външно приложение ● за фуги между дървени и метални рамки на прозорци и бетон и зидария ● за фуги между газобетонни блокчета
ОГРАНИЧЕНИЯ - Да не се прилага върху места, подложени на водно действие, да не се нанася върху полиетиленови, полипропиленови, тефлонови и битумни повърхности. Нанасянето отгоре на много дебел пласт емулсионна боя може да причини напукване на боята.
УПОТРЕБА: Повърхността трябва да е чиста, суха и твърда. Използвайте разреден Acryl Exterieur за основа /грундиране/ върху високопорьозни повърхности. Препоръчват се тестове за прилепване преди употреба. Накрая се обработва с чист спирт.

Акрил 1001 UАкрил 1001 U - Den Braven
Zwaluw Acryl-1001U е еднокомпонентен висококачествен пластико-еластичен изолатор на база акрилна емулсия, почти без мирис и не действа корозионно на метали. След нанасяне образува здрава гума чрез изпарение на водата.
● Флакони по 280 мл. ● Цвят на силикона - бял, сив.
ПРИЛОЖЕНИЕ ● за фуги между дървени и метални рамки на прозорци и бетон и зидария ● за фуги между стени и тавани, первази, подпрозоречни стени и газобетон ● за вътрешно и външно приложение
ОГРАНИЧЕНИЯ - Да не се прилага върху места, подложени на водно действие, да не се нанася върху полиетиленови, полипропиленови, тефлонови и битумни повърхности.
УПОТРЕБА: Повърхността трябва да е чиста, суха и твърда. Използвайте разреден Acryl-1001U за грундиране на високопорьозни повърхности. Препоръчват се тестове за прилепване преди употреба. Накрая се обработва с чист спирт.

Бутилен XБутилен-X - Ден Бравен
Zwaluw Butylene-X e еднокомпонентен здрав кит на базата на полибутен и растителни масла - пластичен изолатор. До 48 часа след нанасяне се формира повърхностен слой, който може да се боядисва.
● Флакони по 280 мл. ● Цвят на силикона - бял.
ПРИЛОЖЕНИЕ ● за уплътняване на фуги, подложени на незначителни движения и не са изложени на механично действие ● използва се като материал за подложка при обикновено остъкляване
ОГРАНИЧЕНИЯ - Не се препоръчва да се използва за места, които са подложени на продължително водно действие, не е подходящ за полиетилен, полипропилен, тефлон и битумни повърхности. Не използвайте върху силно порести материали.
УПОТРЕБА: Повърхността трябва да бъде чиста, суха и здрава. Довършителните операции се извършват с чист спирт. В остъклителни системи се използват дистанционери.

ТиксопластТиксопласт - Den Braven
Zwaluw Tixoplast e еднокомпонентен изолатор на базата на битум и гума - пластичен изолатор. Продуктът се втвърдява при изпарение на разтворителите.
● Флакони по 300 мл. ● Цвят на силикона - черен.
ПРИЛОЖЕНИЕ ● за запечатване на свръзки, фугиране около тръби и за покриви - устойчиво на атмосферни влияния ● за лепене на отделни части, за спешни поправки на покриви, улуци и комини ● за покриване на дупчици, пукнатини и места на свързване
ОГРАНИЧЕНИЯ - Не се препоръчва да се използва за места, които са подложени на водно действие, не е подходящ за полиетилен, полипропилен и тефлон.
УПОТРЕБА: Повърхността трябва да бъде чиста, суха, здрава, без чакъл, камъчета, плочки и др. Непорестите повърхности не трябва задължително да са сухи. Ако е необходимо, използвайте основа. Препоръчват се проби за адхезия.

Еласт О РабЕласт О Раб - Ден Бравен
Zwaluw Elast-O-Rub е универсален пластико-еластичен изолатор, на основа синтетични каучуци, съдържа разтворител. Втвърдява се чрез изпарение на разтворителя.
● Флакони по 280 мл. ● Цвят на силикона - прозрачен.
ПРИЛОЖЕНИЕ ● за тесни фуги между каса на прозорец и стена ● за малки фуги и пукнатини между камък, бетон и метал, за запечатване на дупчици в улуци ● за фуги в алуминиеви конструкции ● за лепене, запечатване или други поправки на открити места върху покриви
ОГРАНИЧЕНИЯ - Не прилагайте върху места, подложени на водно действие, не нанасяйте върху аквариуми, полиетиленови, полипропиленови, тефлонови, битумни и асфалтни повърхности. Работа при температура над 30оС може да причини образуване на шуплички.
УПОТРЕБА: Повърхността трябва да е чиста, суха и твърда. Препоръчват се тестове за прилепване преди употреба.

Строително лепило Montagefix-NСтроително лепило Montagefix-N - Den Braven
Zwaluw Montagefix-N е гъвкавo строително лепило на основа неопренов каучук. Лепилото се втвърдява чрез изпарение на разтворителите и образува трайна, здрава, устойчива на влага, еластична връзка.
● Флакони по 280 мл. ● Цвят на лепилото - жълт.
ПРИЛОЖЕНИЕ ● за лепене на дървени прагове, каси на врати, профили и плоскости ● за лепене на плоскости от дървени стърготини и uPVC върху зидария, камък и бетон ● за вътрешно и външно приложение ● за лепене на естествен къмък и керамични плочки
ОГРАНИЧЕНИЯ - Не прилагайте върху места, подложени на влага, неподходящ за полиетиленови, полипропиленови, тефлонови и битумни повърхности, полистиренова пяна и други повърхности, чувствителни на разтворители.
УПОТРЕБА: Повърхността трябва да е чиста, суха и твърда. Нанесете лепилото равномерно на точки или ленти на разстояние 20 см една от друга. Оставете ги да засъхнат за 5 минути. Препоръчват се тестове за прилепване преди употреба.

Строително лепило Montagefix-WСтроително лепило Montagefix-W - Ден Бравен
Zwaluw Montagefix-W е универсално строително емулсионно лепило, не съдържа разтворител. Втвърдява се чрез изпарение на водата и образува здрава, дълготрайна връзка, устойчива на влага.
● Флакони от 310 мл. ● Цвят на лепилото - бял.
ПРИЛОЖЕНИЕ ● за лепене на дървени прагове, пощенски кутии, профили и панели ● за лепене на талашитени плоскости и плоскости от твърдо PVC върху зидария, камък и бетон ● подходящо за полистиренова пяна ● за лепене на естествен камък и теракот
ОГРАНИЧЕНИЯ - Не се препоръчва за места, подложени на влага, не се използва върху полиетилен, полипропилен, тефлон и битумни повърхности.
УПОТРЕБА: Повърхността трябва да бъде чиста, суха и твърда. Нанесете лепилото равномерно на ленти, или точки на разстояние 20 см . Материалът трябва да се положи чрез бутане и здраво да се притисне. Поне една от повърхностите трябва да бъде пореста, за да може лепилото да се втвърди. Препоръчват се проби за прилепване.

Лепило за огледала MirrorfixЛепило за огледала Mirrorfix-SBR - Den Braven
Zwaluw Mirrorfix-SBR е строително лепило на основа SBR каучук за лепене на огледала. Лепилото се втвърдява чрез изпарение на разтворителите и образува трайна, здрава, устойчива на влага, еластична връзка.
● Флакони по 280 мл. ● Цвят на лепилото - бежов.
ПРИЛОЖЕНИЕ ● лепене на огледала върху всички класически строителни субстрати ● за лепене на декоративни и акустични плочки ● за лепене върху полистиренова и полиуретанова пяна ● за повърхности от дърво, камък, бетон, мазилка, гипс, гипсови елементи, фаянсови плочки, алуминий и боядисани повърхности
ОГРАНИЧЕНИЯ - Не се препоръчва да се прилага при огледала с епоксидно прахово покритие на задната страна. Не е подходящо за полиетиленови, полипропиленови, тефлонови повърхности.
УПОТРЕБА: Повърхността трябва да е чиста, суха и твърда. За огледала с дебелина до 6 mm: нанесете лепилото върху двете повърхности със зъбна шпакла (3 mm). Оставете лепилото да засъхне за 10-15 минути. Поставете огледалото на определеното място и притиснете добре. Не нанасяйте лепилото на ленти или точки, тъй като това може да причини петна.

Санитарен силикон CeresitСанитарен силикон Ceresit CS 25
Санитарен силикон за всички съединителни и разширителни фуги в мокри и влажни помещения (напр., фуги между керамични плочки в ъглите и на местата, където стената се съединява с пода), където се изисква висока устойчивост на мухъл и плесен. За монтиране и уплътняване на санитарно и кухненско оборудване. За употреба на закрито, открито и в постоянно мокри участъци (бани, кухни, тоалетни, душ-кабини). Захваща отлично към керамика, стъкло, емайл, плочки, полиакрил и др. Част от системите за полагане на керамични покрития Ceresit. ● Свойства‬ - с формула MicroProtect; устойчив на мухъл, плесен и влага; устойчив на гореща вода и почистваща химия; трайни цветове, съответстващи на фугиращите смеси Ceresit; не се свива; устойчив на UV лъчи и температурни крайности (от -40°С до +120°С) ● Цвят‬ - прозрачен, бял, сив, манхатън, жасмин, натура, бахама, карамел, терра, шоколад, мента и крокус ● Опаковка‬ - Флакони от 280 ml

Силикон DufaСиликон Dufa
Лепило‬ ‪‎пълнител‬ за залепване на профили и розетки от ‪полистирен‬.

Силикон Аква СтопСиликон АКВА СТОП - Bizon
За бързи и качествени ремонти по ‪покрива‬ и фасадата‬, в ‪кухнята‬ и ‪банята‬, в зимната градина и ‪мазетата‬, в ‪колата‬ и ‪‎караваната‬. За всякакви повърхности. За течове край комини, по плоски покриви, улуци и водостоци.
ПРЕДИМСТВА‬ ПРЕД ОБИКНОВЕНИЯ СИЛИКОН • Подходящ за зидарии, мазилки, камък, мозайки, дърво, метал, стъкло, пластмаси • Здрава връзка върху влажни и омаслени повърхности • По-устойчив на мухъл и плесен • Може да се боядисва и лакира • Залепва за всякакви повърхности без праймър. • Остава гъвкав и еластичен. • Устойчив на атмосферни условия и УВ-лъчи • Съвместим с медни улуци и водостоци • Приложим върху ‪‎битумен‬.