Окачени тавани от гипсокартон - за всякакви помещения

Окачените тавани представляват окачена конструкция от гипскартонени плоскости "Rigips" и е модерно, бързо и елегантно решение за облицоване на тавани. Чрез използване на изолационни материали "Изовер" се подобряват звуковите и топлоизолационните характеристики.

В зависимост от заданието се предлагат два вида конструктивни решения за окачен таван.

  • При облицоване на таван с гипскартонени плочи, където светлата височина на помещението е малка (например в жилищните сгради) се препоръчва монтирането на окачен таван с едининчна метална конструкция на директни окачвачи.
  • При наличие на по-обемни инсталации (характерно при административните сгради) или за намаляване на светлата височина се препоръчва окачен таван с двойна метална конструкция на телени окачвачи.

В магазин за строителни материали Колор 77 в Пловдив ще намерите профили за растерен таван, които се монтират на окачвачи и носят окачения таван. Те оформят растера на окачения таван, окантват помещението. Ако желаете по-добра топлоизолация и добра акустика, можете да закупите и стъклена минерална вата за звукоизолация, използвана при леки преградни стени с щендерна конструкция, предстенни обшивки и окачени тавани като трябва да имате пред вид, че само при 100% запълване на конструктивната ширина на профила между плоскостите на преградната стена се постига максимална звукоизолация.

Профили за растерен таван

L винкел за растерен таван
L винкел 24 мм / 24 мм / 3000 мм - RIGIPS
 

Т профил за растерен таванТ профил 26 мм / 24 мм / 600 мм - RIGIPS
Т профил 26 мм / 24 мм / 1200 мм - RIGIPS
Т профил 38 мм / 24 мм / 3600 мм - RIGIPS