Строителни лепила за плочки, изолации, дърво, огледала и др.

В магазин за строителни материали Колор 77 ще намерите качествени лепила за плочки, изолации, гипсокартон, грундиращи лепила, лепила за дърво, гума, каучук, лепила за огледала, строителни лепила и други, предназначени за нанасяне върху вътрешни и външни повърхности. Разполагаме с бързосъхнещи лепила, които се втвърдяват при контакт с влага, предназначени за лепене на гумени О-пръстени, стъкло, метали и пластмаси, за лепене на гумени профили в остъклителни системи, както и за лепене на модели, макети, в бижутерията и на орнаменти.

Разполагаме с богат избор акрилни лепила, полимерни лепила, универсални лепила, лепила за керамични плочки, гранитогрес, мраморни и гранитни плочи и т.н.

В магазин Колор 77 можете да закупите всякакви лепила, шпакловки, мазилки, строителна химия и други материали за сухо строителство.

Всички строителни материали са сертифицирани, съгласно международните и европейски стандарти за качество и екологичност. Нашите постоянни клиенти ползват преференциални цени и множество отстъпки.

FL 100 Флекси, гъвкаво лепило (бяло) FL 100 Флекси, гъвкаво лепило (бяло)
 FL 100 FLEXY се използва за лепене на всякакъв вид плочки върху вътрешни и външни повърхности - керамични, гранитогрес, естествени камъни. Може да се полага върху обикновени основи от бетон и цимент, върху подове покрити със стара мозайка или стари керамични плочки, върху места с висока влажност и подове подложени на силни температурни промени ( подподово отопление, бани, балкони и т.н.). Готов продукт с постоянно високо качество. Дава добра адхезия между земята и строителните материали, има силна компресия и сила на огъване, устойчив на влага и температурни изменения. Предпазва от оптически изменения по повърхността на белия мрамор (и другите строителни материали), както и от ефлоресцентни образувания.
● Бял висококачествен цимент, натрошен мрамор с подбран размер на гранулите със специални подобряващи циментови съставки; ● В съгласие със EN спецификациите: ΕΝ 12004:2002, C2E; ● разход - 2.0-4.0 kg/m2 , в зависимост от вида и размера на плочките и основата ; ● В 25-килограмови чували, палета; ● Да се съхранява на сухо, без да замръзва, в запечатани опаковки. Срок на годност - 12 месеца след датата на производство.

ES W1 Лепило за плочки (бяло) ES W1 Лепило за плочки (бяло)
ESW1 се използва при вътрешни подови покрития за керамични плочки и плочки от естествени строителни материали с висока хигроскопичност. Може да се нанася върху традиционни основи като нормален бетон, газобетон, циментови основи, тухли и др. Готов продукт с постоянно високо качество. Дава много добра адхезия между земята и строителните материали, в същото време е лесен за нанасяне и високо ефективен.
● Бял висококачествен цимент, натрошен мрамор с подбран размер на гранулите, обогатен със специални подобряващи съставки; ● Съобразен с EN спецификациите: ΕΝ 12004:2002, C1; ● разход - приблизително 2,0-4,0 kg/m2 в зависимост от вида и размера на плочките и основата; ● В 25-килограмови чували, палета; ● Да се съхранява на сухо, без да замръзва, в запечатани опаковки. Срок на годност - 12 месеца след датата на производство

FK 10W Акрилно лепило (бяло) FK 10W Акрилно лепило (бяло)
FK 10W Акрилно лепило се използва за залепване на керамични плочки, както и за конструкции с плочки от естествен камък, за вътрешни и предпазени външни повърхности. Може да се полага върху обикновени основи от бетон, газобетон, цимент и т.н. Готов продукт с постоянно високо качество. Дава добра адхезия между земята и строителните материали, същевременно се характеризира с ефикасност и е много лесен за употреба. Висока компресия и сила на гъвкавост, устойчивост на влага. Предпазва от изменения по повърхността на белия мрамор (и другите строителни материали), както и от ефлоресцентни образувания.
● Бял висококачествен цимент, натрошен мрамор с подбран размер на гранулите със специални подобряващи циментови съставки; ● В съгласие със EN спецификациите: ΕΝ 12004:2002, C1; ● разход - 2.0-4.0 kg/m2 , в зависимост от вида и размера на плочките и основата ; ● В 25-килограмови чували, палета; ● Да се съхранява на сухо, без да замръзва, в запечатани опаковки. Срок на годност - 12 месеца след датата на производство.

FK 10 G Акрилно лепило (сиво) FK 10 G Акрилно лепило (сиво)
Използва се за залепване на керамични плочки, както и за конструкции с плочки от естествен камък, за вътрешни и предпазени външни повърхности. Може да се полага върху обикновени основи от бетон, газобетон, цимент и т.н. Готов продукт с постоянно високо качество. Дава добра адхезия между земята и строителните материали, същевременно се характеризира с ефикасност и е много лесен за употреба. Висока компресия и сила на гъвкавост, устойчивост на влага. Предпазва от изменения по повърхността на белия мрамор (и другите строителни материали), както и от ефлоресцентни образувания.
● Сив висококачествен цимент, натрошен мрамор с подбран размер на гранулите със специални подобряващи циментови съставки; ● В съгласие със EN спецификациите: ΕΝ 12004:2002, C1Т; ● разход - 2.0-4.0 kg/m2, в зависимост от вида и размера на плочките и основата; ● В 25-килограмови чували, палета; ● Да се съхранява на сухо, без да замръзва, в запечатани опаковки. Срок на годност - 12 месеца след датата на производство.

PL 20 Полимерно модифицирано лепило (бяло)PL 20 Полимерно модифицирано лепило (бяло)
PL 20 Полимерно се използва за керамични плочки и плочки от естествени строителни материали с висока хигроскопичност в предимно вътрешни условия. Може да се нанася върху обикновени основи от бетон и газобетон, циментови основи и др. Готов продукт с постоянно високо качество. Дава добра адхезия между земята и строителните материали, същевременно се характеризира с ефикасност и е лесен за употреба.
● Сив висококачествен цимент, натрошен мрамор с подбран размер на гранулите със специални подобряващи циментови съставки; ● В съгласие със EN спецификациите: ΕΝ 12004:2002, C1; ● Разход - 2.0-4.0 kg/m2; ● В 25-килограмови чували, палета; ● Да се съхранява на сухо, без да замръзва, в запечатани опаковки. Срок на годност - 12 месеца след датата на производство.

GM1 Лепило за мраморни и гранитни плочи (бяло) GM1 Лепило за мраморни и гранитни плочи (бяло)
Лепило GM1 се използва за лепене на мраморни и гранитни плочи от всякакви видове и размери, както и за керамични и изкуствени плочки, естествени камъни и др. Подходящо за външни и вътрешни повърхности. Може да се полага върху обикновени основи като бетон и цимент, върху основи от леки строителни елементи (газобетонови блокчета, цимент, гипс и т.н.), при места подложени на висока температура и влажност (балкони, бани и др.), по места с голям ежедневен трафик, както и когато има изисквания за високо качество на строителството. Готов продукт с постоянно високо качество. Дава добра адхезия между земята и строителните материали, има силна компресия и сила на огъване, устойчив на влага и температурни изменения. Предпазва от оптически изменения по повърхността на белия мрамор (и другите строителни материали), както и от ефлоресцентни образувания.
● Бял висококачествен цимент, натрошен мрамор с подбран размер на гранулите със специални подобряващи циментови съставки; ● В съгласие със EN спецификациите: ΕΝ 12004:2002, C2T; ● разход - 2.0-4.0 kg/m2, в зависимост от вида и размера на плочките и основата; ● В 25-килограмови чували, палета; ● Да се съхранява на сухо, без да замръзва, в запечатани опаковки. Срок на годност - 12 месеца след датата на производство.

ES G1 лепило за плочки (сиво) ES G1 лепило за плочки (сиво)
Лепилото ES G1 е предназначено за лепене на керамични плочки и плочки от естествени строителни материали с висока хигроскопичност в предимно вътрешни условия. Може да се нанася върху обикновени основи от бетон и газобетон, циментови основи и др. Готов продукт с постоянно високо качество. Дава добра адхезия между земята и строителните материали, същевременно се характеризира с ефикасност и е лесен за употреба.
● Сив висококачествен цимент, натрошен мрамор с подбран размер на гранулите със специални подобряващи циментови съставки; ● В съгласие със EN спецификациите: ΕΝ 12004:2002, C1; ● разход - 2.0-4.0 kg/m2; ● В 25-килограмови чували, палета; ● Да се съхранява на сухо, без да замръзва, в запечатани опаковки. Срок на годност- 12 месеца след датата на производство 

 FLS 1000 Гъвкаво  лепило (бяло) FLS 1000 Гъвкаво лепило (бяло)
FLS 1000 се използва за лепене на всякакъв вид плочки върху вътрешни и външни повърхности - керамични, гранитогрес, естествени камъни. Може да се полага върху обикновени основи от бетон и цимент, върху подове покрити със стара мозайка или стари керамични плочки, върху повърхности от леки строителни елементи (газобетонови блокчета, цимент, гипс и др.), върху метални повърхности, върху места с висока влажност и подове подложени на силни температурни промени (подподово отопление, бани, балкони и т.н.). Готов продукт с постоянно високо качество. Дава добра адхезия между земята и строителните материали, има силна компресия и сила на огъване, устойчив на влага и температурни изменения. Предпазва от оптически изменения по повърхността на белия мрамор (и другите строителни материали), както и от ефлоресцентни образувания, ефикасен и изключително лесен за употреба.
● Бял висококачествен цимент, натрошен мрамор с подбран размер на гранулите със специални подобряващи циментови съставки; ● В съгласие със EN спецификациите: ΕΝ 12004:2002, C2TE; ● разход - 2.0-4.0 kg/m2 , в зависимост от вида и размера на плочките и основата; ● В 25-килограмови чували, палета; ● Да се съхранява на сухо, без да замръзва, в запечатани опаковки. Срок на годност - 12 месеца след датата на производство.

Универсално лепило за плочки с повишена якостУниверсално лепило за плочки с повишена якост - Weber col Профи
Лепило Вебер кол Профи се използва за външна и вътрешна употреба, стени и подове, полагане на плочи от гранитогрес. Лепилото за полагане на керамични плочки върху минерални основи при вътрешни и външни условия. Устойчиво на замръзване, на постоянно мокрене и температурни колебания. Придава якост на покритието, подложено на въздействието от тежки предмети, стелажи, машини и интензивно движение на хора. Най-ефективно при полагане на плочки върху стени с големина до 30x30 cm (900 cm2) или на подови плочи с големина до 40x40 cm (1600 cm2). Тегло на покритието до 40 kg/m2.
  ● Отговаря на изискванията на стандарт: БДС EN 12004 за циментово лепило, клас C1T; ● Разходна норма от 2 до 5 kg/m2 в зависимост от размера на зъбите на маламашката и равността на основата. За оптимизиране на разхода на лепило основата трябва да бъде подготвена максимално равна, без дупки и неравности; ● В Книжни чували със защитно фолио 25 kg, Палет 1050 kg, Книжни чували със защитно фолио 10 kg, Палет 1000 kg, Механизъм за лесно отваряне на дъното на торбата; ● В оригиналната опаковка, в закрити и сухи складови помещения.Годност 1 година от датата на производство (отбелязана на опаковката).

Лепило за плочки при силно натоварени покритияЛепило за плочки при силно натоварени покрития Weber.col Флекс
Лепило Вебер кол Флекс се използва за полагане на плочи върху плочи и при силно натоварени повърхности, външна и вътрешна употреба, залепване на плочи с големи размери, полагане на настилки върху подове с вградена отоплителна система. Влагоустойчиво и мразоустойчиво лепило с повишена остатъчна еластичност. Подходящо за залепване на плочи върху стара облицовка от плочи (плочка върху плочка), както и за полагане на подови покрития върху подова отоплителна система, върху гипсокартонени и гипсофазерни плоскости след грундиране с weber.prim 801. За външна и вътрешна употреба. Подходящо е за лепене на керамични плочки, теракота, гранитогрес, плочи от естествен камък и стъклокерамични плочи с размери до 40х40 cm (1600 cm2) за стени и 60х60 cm (3600 cm2) за подове. Максимално тегло на облицовката 40 kg/m2.
● Отговаря на изискванията на стандарт: БДС EN 12004, БДС EN 12002 за циментово лепило, клас C2TE; ● Разходна норма от 2 до 5 kg/m2 в зависимост от размера на зъбите на маламашката и равността на основата. За оптимизиране на разхода на лепило основата трябва да бъде подготвена максимално равна, без дупки и неравности; ● В Книжни чували със защитно фолио 25 kg, Палет 1050 kg, Книжни чували със защитно фолио 10 kg, Палет 1000 kg.

Лепило за плочки Ceresit CM 11 от Хенкел с усъвършенствана формулаЛепило за плочки Ceresit CM 11 - с нова подобрена формула
Ceresit CM 11 от Хенкел e вече с нова, подобрена и усъвършенствана формула. Екипът на Хенкел Лепилни технологии създаде още по-надежден и по-добър продукт в отговор на предизвикателствата на пазара. CM 11 PLUS GRES е лепило с по-добри работни параметри, по-високи технически показатели и повече приложения в ценовия клас на CM 11.
CM 11 PLUS е разтвор за лепене на керамични плочки върху бетон, циментови замазки и други минерални основи на закрито и открито. Лепилото може да бъде използвано за лепене на гранитогрес (макс. размер 40х40 cm) на закрито.
Ceresit CM 11 PLUS не позволява свличане и е подходящо за лепене на плочки върху вертикални и хоризонтални основи. Лепилото СМ 11 Плюс е водоустойчиво и мразоустойчиво.

Rigips Adhesive Гипсово лепило - Rigips Adhesive
Гипсовото лепило Ригипс се използва за лепене на гипскартон (суха мазилка) върху вътрешни стени, лепене на изолационни плоскости по вътрешни стени основи, при полагане върху гладък бетон е задължително предварителното грундиране с Ri-Kombikontakt. С Rigips Adhesive ще постигнете гарантирано здрава връзка с основата, съвместимост с всички видове основи - тухлени зидарии, бетон, газобетон, и др. При полагане върху гладък бетон е задължително предварителното грундиране с Ri-Kombikontakt.

Лепило за гипсокартон Алчибай Лепило за гипсокартон Алчибай
Алчибай Япи гипс е лепило за гипскартон и се използва при залепване на плочи от гипскартон и гипсфазер върху повърхности от бетон, газобетон, тухли и други зидарийни материали. Използва се за вътрешно приложение. Икономично е и се прилага много лесно.
● Осигурява висока лепливост; ● Опаковка 25 кг

MARMOCONTACT грундиращо лепило MARMOCONTACT грундиращо лепило
Лепилото Мармо контакт се използва като грунд за подобряване на залепващата сила на мазилката върху гладки или трудно абсорбиращи повърхности като бетонови стени, гипсови мазилки и др. За външни и вътрешни облицовки.
● Температура по време на работа от 5 до 35 °C; ● Време за изсъхване от 2 до 4 часа, в зависимост от атмосферните условия и обработената повърхност; ● Вид - паста; ● Цвят - светлочервен; ● Плътност - 1,45 kg/lt; ● pH - 0.9; ● Разход - приблизително 350gr/m2; ● Опаковка - пластмасова - 20 кг; ● Съхранение - на сухо място, да не се излага продължително на пряка слънчева светлина

Строително лепило Montagefix-NСтроително лепило Montagefix-N - Den Braven
Zwaluw Montagefix-N е гъвкавo строително лепило на основа неопренов каучук. Лепилото се втвърдява чрез изпарение на разтворителите и образува трайна, здрава, устойчива на влага, еластична връзка.
● Флакони по 280 мл. ● Цвят на лепилото - жълт.
ПРИЛОЖЕНИЕ ● за лепене на дървени прагове, каси на врати, профили и плоскости ● за лепене на плоскости от дървени стърготини и uPVC върху зидария, камък и бетон ● за вътрешно и външно приложение ● за лепене на естествен къмък и керамични плочки
ОГРАНИЧЕНИЯ - Не прилагайте върху места, подложени на влага, неподходящ за полиетиленови, полипропиленови, тефлонови и битумни повърхности, полистиренова пяна и други повърхности, чувствителни на разтворители.
УПОТРЕБА: Повърхността трябва да е чиста, суха и твърда. Нанесете лепилото равномерно на точки или ленти на разстояние 20 см една от друга. Оставете ги да засъхнат за 5 минути. Препоръчват се тестове за прилепване преди употреба.

Строително лепило Montagefix-WСтроително лепило Montagefix-W - Ден Бравен
Zwaluw Montagefix-W е универсално строително емулсионно лепило, не съдържа разтворител. Втвърдява се чрез изпарение на водата и образува здрава, дълготрайна връзка, устойчива на влага.
● Флакони от 310 мл. ● Цвят на лепилото - бял.
ПРИЛОЖЕНИЕ ● за лепене на дървени прагове, пощенски кутии, профили и панели ● за лепене на талашитени плоскости и плоскости от твърдо PVC върху зидария, камък и бетон ● подходящо за полистиренова пяна ● за лепене на естествен камък и теракот
ОГРАНИЧЕНИЯ - Не се препоръчва за места, подложени на влага, не се използва върху полиетилен, полипропилен, тефлон и битумни повърхности.
УПОТРЕБА: Повърхността трябва да бъде чиста, суха и твърда. Нанесете лепилото равномерно на ленти, или точки на разстояние 20 см . Материалът трябва да се положи чрез бутане и здраво да се притисне. Поне една от повърхностите трябва да бъде пореста, за да може лепилото да се втвърди. Препоръчват се проби за прилепване.

Лепило за огледала MirrorfixЛепило за огледала Mirrorfix-SBR - Den Braven
Zwaluw Mirrorfix-SBR е строително лепило на основа SBR каучук за лепене на огледала. Лепилото се втвърдява чрез изпарение на разтворителите и образува трайна, здрава, устойчива на влага, еластична връзка.
● Флакони по 280 мл. ● Цвят на лепилото - бежов.
ПРИЛОЖЕНИЕ ● лепене на огледала върху всички класически строителни субстрати ● за лепене на декоративни и акустични плочки ● за лепене върху полистиренова и полиуретанова пяна ● за повърхности от дърво, камък, бетон, мазилка, гипс, гипсови елементи, фаянсови плочки, алуминий и боядисани повърхности
ОГРАНИЧЕНИЯ - Не се препоръчва да се прилага при огледала с епоксидно прахово покритие на задната страна. Не е подходящо за полиетиленови, полипропиленови, тефлонови повърхности.
УПОТРЕБА: Повърхността трябва да е чиста, суха и твърда. За огледала с дебелина до 6 mm: нанесете лепилото върху двете повърхности със зъбна шпакла (3 mm). Оставете лепилото да засъхне за 10-15 минути. Поставете огледалото на определеното място и притиснете добре. Не нанасяйте лепилото на ленти или точки, тъй като това може да причини петна.

PL 20 Полимерно модифицирано лепило (бяло)Лепило ПЕРЛФИКС‬ КНАУФ‬ (KNAUF PERLFIX)
‎Висококачествено‬ ‪бързосвързващо‬ ‪лепило‬ за ‪гипсокартон‬ ‪КНАУФ‬ ‪ПЕРЛФИКС‬ или Пърлфикс (KNAUF PERLFIX).
Торба 25 кг.
Да се разбърка до консистенция на гъста сметана. Ползвайте само чисти инструменти.
При лепене върху гладък бетон да се използва грунд, тип бето-контакт.

Ceresit CM 16Гъвкаво ‪‎лепило‬ за ‪деформируеми‬ ‪‎основи - Ceresit ‎CM‬ 16 ‪Flex‬‬
За полагане на керамични плочки, плочки от естествен камък и гранитогрес на закрито и открито върху де­формируеми основи. СМ 16 е подходящо за лепене на керамични облицовки върху подово отопление, балкони, тераси и хидроизолирани повърхности. Силното сцепле­ние на лепилото позволява да се използва за лепене на плочки с водопопиваемост по-малка от 3% и фиксиране на плочки върху критични основи като стари керамични плочки или гранитогрес, боядисани покрития, гипсови и анхидритни замазки и пенобетон. ● Свойства‬ - за употреба на закрито и открито; подходящо при деформируеми и критични основи; дълго отворено време; идеално за балкони и тераси; плочка върху плочка; хидроизолирани повърхности; гранитогрес на закрито и открито ● Клас‬ на лепилото - Клас съгл. БДС EN 12004: C2ТЕ ● Разход‬ - 1,4-3,1 kg/m2 ● Опаковка‬ - Хартиени торби от 25 kg

Лепило AdefixЛепило Adefix P5
ADEFIX® P5 е лепило пълнител за залепване на профили и розетки от полистирен -NOMASTYL® и полиуретан - ARSTYL®.
Основен състав - Пластична дисперсия; ● Консистенция - Пастообразна‬; ● ‪Полимеризация‬ - Физична полимеризация; ● Обработка след отваряне 10 – 15 минути; ● ‪‎Време‬ за съхнене - Приблизително 24 часа; ● Плътност - 1.81 g/ml; ● ‪Температурна‬ устойчивост (след втвърдяване) -20oC до +70oC ● Опаковка‬ - Флакон 310 ml
Характеристики‬: Без разтворители, запазва лека еластичност след изсъхване, може да се шлифова, може да се боядисва неустойчиво на замръзване.
Приложения‬: Притиснете и придържайте екструдиран или експандиран полистирен или полиуретан към стената и тавана, към порести основи.
Основа‬: Материал: порести основи като тухли, бетон, мазилка. Основата трябва да бъде чиста, суха и без прах или масла.
‪‎Начин‬ на ‪употреба‬: Нанесете с пистолет (за тубите) или шпатула. Покрийте с лепило повърхността на декоративните елементи, която ще се залепва. След това поставете декоративния елемент върху основата и притиснете силно.
Забележки‬: За предпочитане е основата да е порьозна.

 Multicol FlexЦиментово Лепило Multicol Flex Клас "С-2" - Multiimpex
Лепилото‬ представлява ‪‎суха‬ хомогенна ‪‎смес‬ на ‪циментова‬ основа, създадена по съвременна технология с екологично чисти материали на водещи световни химически концерни - гаранция за високо качество на продукта. С него се получава по-добро сцепление с основата и повишени якостни показатели. Лепилото е с повишен коефициент на ‪‎водонепропускливост‬ и мразоустойчивост в сравнение с досега използваните специални строителни лепила. MULTICOL® Flex се използва за лепене на ‪фаянс‬, ‪теракота‬, плочка върху ‪плочка‬, ‪‎гранитогрес‬, ‪мрамор‬, ‪‎гранит‬, ‪‎каменни‬ ‪плочи‬ и други.
‪При работа се нанася лесно и има широко отворено време на свързване. Може да лепи директно върху: ‪‎подово‬ ‪‎отоплителна‬ система, ‪‎хоросанова‬ ‪‎мазилка‬, ‪бетон‬, циментова замазка, ‪‎газобетон‬, ‪‎гипсокартон‬, ‪‎гипсофазер‬ и други. При влажни помещения преди нанасяне на лепилото, основата се грундира с "ГРУНД ДП" или се обработва с пастообразна хидроизолация ХИДРОПЛАСТ "Т" или ХИДРОПЛАСТ "ULTRA".

 Multicol FlexМонтажно‬ ‪лепило‬ ‪‎T‬-‪‎REX‬ - Soudal
T-Rex ‪Solvent‬ ‪‎based‬ е подсилено с ‪фибри‬, много силно монтажно лепило с ‪голяма‬ първоначална ‪якост‬ (над 125кг/м²) и сила на залепване. Съвместимо с повечето строителни материали (порьозни и непорьозни). Характеристики: Подсилено с фибри монтажно лепило; ● ‪ Отвореното време: на 5 мин.; ● ‪ Първоначална якост на връзката 125 кг/м2; ● ‪ Незабавно фиксиране: 1 секунда след притискане на двете повърхности; ● ‪ Подходящ за залепване на повечето строителни порьозни и непорьозни материали; ● ‪ За вътрешни и външни приложения; ● ‪Запълва дупки в повърхностите.