Екологични лакове и грундове за вътрешна и външна употреба

Колор 77 предлага екологичните лакове и грундове за вътрешна и външна употреба, произведени от гръцката фирма Vechro, лидер в продажбата и сертифицирането на еко бои.

Вехро се отличава в предлагането със своята уникална система за цветово тониране с хиляди екологични нюанса за всякакви приложение върху дърво, метал и стени.

Амбицията ни е да насърчим и мотивираме клиентите за една изпълнена с цветове околна среда! Нашата търговска дейност се ръководи от всички възможни грижи за околната среда и постоянно усъвършенстване по отношение на законовите изисквания. Нашето виждане за околната среда е - околна среда, в която хората, живеещи на нашата планета, да оценят.

Лак на водна основа SMALTOLUX хидроЕко лак на водна основа SMALTOLUX хидро
Екологичен акрилно-полиуретанов лак на водна основа, без мирис, хипоалергенен и с отлична антимикробна ефективност (гъби и бактерии). Подходящ за повърхности от дърво, метал, стъкло, алуминий, твърди PVC материали и др., гарантиращ висока адхезивност. Издържа дълго време разпечатан, осигурява лесно прилагане, особено през летния сезон. Тестван и сертифициран по EN 71-3:1995 за „Спиране миграцията на определени частици от играчки”. Лесен за почистване, не задържа петна, с по-чиста и хигиенична повърхност. С отличните си механични характеристики, той осигурява твърдо, но и еластично и гладко покритие, което не променя цвета си. Много добра покривност, отлична литливост и разнасяне. Наличен в полирано, сатенено и мъхесто покритие.
Разтваряне: 10 % с вода. Покривност: 11-13 м2/л.
Време за изсъхване (23ºС): 2-3 ч. Повторно нанасяне: 6 ч.
Продукт с приложена нанотехнология.

Защитен и декоративен лак SMOLTOXYL хидро ЛАКSMOLTOXYL хидро ЛАК - защитен и декоративен
Екологичен защитен и декоративен лак на водна основа, без мирис, за вътрешна и външна употреба, оформящ бледи петна, който подчертава естествената ценност и красота на дървените повърхности, без да се пука и лющи. Идеален за врати, прозорци, дограми, облицовки и всякакви други дървени материали. Поради своята микропореста структура, той има водонепропускливи характеристики и в същото време позволява на дървото да „диша”. Отлична адхезивност към стари алкидни лакове. Благодарение на своя състав и UV филтъра си, той предлага ефективна защита от метеорологичните влияния, както и предотвратява образуването на плесен, гниене и разлагане. Запазва еластичността си при движение на дървото. Наличен в прозрачно полирано, прозрачно сатенено и сатенено покритие.
Разтваряне: 10 % с вода. Покривност: 10-20 м2/л.
Време за изсъхване (23ºС): 1-2 ч. Повторно нанасяне: 4-6 ч.
Продукт с приложена нанотехнология.

SMOLTOXYL хидро ОСНОВЕН ГРУНДSMOLTOXYL хидро ОСНОВЕН ГРУНД
Екологичен бял акрилен грунд без мирис, за вътрешна и външна употреба, подходящ за грундиране на повърхности от дърво, метал, стъкло, алуминий, галванизиран метал, твърди PVC материали и др. Тестван и сертифициран по EN 71-3:1995 за „Спиране миграцията на определени частици от играчки”. Бързо съхнене и нанасяне на завършващ слой.
Разтваряне: 8-12 % с вода. Покривност: 10-20 м2/л.
Време за изсъхване (23ºС): 1-2 ч. Повторно нанасяне: 6-8 ч.

SMOLTOXYL хидро КОНСЕРВАНТSMOLTOXYL хидро КОНСЕРВАНТ
Консервант и инсектицид за импрегниране на дърво, без мирис. Не отлага никакъв филм, поради дълбокото си проникване в порите на дървото, като го предпазва от напукване или белене и осигурява ефективна защитна бариера срещу сини петна, гниене, мухъл и други инсекти. Отличен въздухообмен. Да се покрива с екологични лакове „Smaltoxyl хидро”.
Разтваряне: Готово за употреба. Покривност: 14-20 м2/л.
Време за изсъхване (23ºС): 1-2 ч. Повторно нанасяне: 4-6 ч.
Продукт с приложена нанотехнология.

ЕКОЛОГИЧНА ЗАЩИТА ЗА ДЪРВО

Дървото, което е от най-добрите строителни материали, има свойството да придава топлота и специфична красота на мястото в което се ползва. Като природен материал е доста чувствително и поради това е необходимо използването на подходяща система за защита на дървото за поддръжката и защитата му от неговите „врагове”, като комбинираното действие на слънчевото лъчение, резките промени на климатичните условия (температура, влага) и наличието на дървоядни насекоми и гъбички. Продуктът SMALTOXYL hydro Стабилизатор в комбинация с Екологичния лак SMALTOXYL hydro, е идеалната комбинация за пълна защита на дървото.

Конкретният цветови каталог предлага 12 екологични сатенени разцветки на Лак SMALTOXYL hydro, както и 10 разцветки от Стабилизатора SMALTOXYL hydro, като има за цел да удовлетвори личния Ви избор.

Каталог SMALTOXYL hydro